+381 21 300 3682; +381 63 643 920 Futoška 22, NOVI SAD

Posetite Novi Sad

Novi Sad je glavni grad i glavni administrativni centar Autonomne Pokrajne Vojvodine u kome živi 400.000 stanovnika i posle Beograda je najveci grad u R.Srbiji. Nalazi se 80km severno od glavnog grada R.Srbije Beograda na reci Dunav uz obronke Fruške Gore. Osnovan 1694. godine, Novi Sad je dugo vremena bio centar srpske kulture, zbog cega je dobio ime „Srpska Atina“. Danas je Novi Sad veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad i školski centar, kulturni, naucni, zdravstveni, politicki i administrativni centar Autonomne Pokrajine Vojvodine, grad domacin mnogih medunarodnih i domacih privrednih, kulturnih, naucnih i sportskih manifestacija, kao i grad muzeja, galerija, biblioteka i pozorišta.

Glavne turisticke atrakcije Novog Sada su petrovaradinska tvrdava koja je najveci sacuvani fortifikacijski objekat u Evropi, reka Dunav , najveca i najlepša plaža na Dunavu Štrand, kulturna dešavanja od kojih je najveci EXIT festival, muzeji, galerije i ateljei, nocni život..... U poslednje vreme sve više ljudi iz cele Evrope pa i sveta rado dolazi zbog stomatoloških usluga koje mogu da dobiju po višestruko nižim cenama u vrhunski opremljenim ordinacijama sa veoma strucnim osobljem medu koje se ubraja i stomatološka ordinacija Dentalium.

Novi Sad je voma dobro povezan, tako da se u Novi Sad može stici automobilom, vozom ili avionom . Najbliži aerodrom je beogradski aerodrom Nikola Tesla koji je od Novog Sada udaljen 80km ili oko 1 sat vožnje ali relativno su blizu i aerodrom u Temišvaru(Rumunija) 120km, Budimpešti(Madarska) 280km ili Osijek(Hrvatska) 110km.